webkwestie

DE VERVUILING VAN DE NOORDZEE

Werkwijze

Je hebt een onderwerp gekozen en daarvoor wil je nu informatie gaan zoeken.

Voordat je dat gaat doen, moet je wel weten wat precies de bedoeling is van de opdracht.

In het kopje infobronnen staan de onderwerpen die je kunt kiezen.

Bij elk onderwerp zijn er een aantal sites die je kunt bekijken. Hier haal je dus je informatie vandaan.

Dit kan tekst zijn, maar ook plaatjes. Een poster bestaat namelijk uit plaatjes en tekst. Klik op het plaatje poster om te lezen waaraan je moet denken bij het maken van de poster.

Voor deze opdracht heb je 2 uur. Daar hoort dus de uitleg van de juf of meester, het zoeken van de informatie, het maken van de poster en het bespreken van de les bij.

Poster

Kijk op het kopje beoordeling om te zien waar je poster aan moet voldoen. Lees dit goed door. Dan weet je waar de juf of meester op let.

Denk verder aan de volgende punten:

  • Voor een goede samenwerking is het verstandig om een taakverdeling te maken. Het is zonde van de tijd als je allemaal op de dezelfde sites gaat zoeken. Je kunt daarom afspreken wie op welke site gaat zoeken.
  • Als je geschikte informatie hebt gevonden kun je dit kopiëren en plakken in het programma ‘Word’. Denk hierbij niet alleen aan tekst maar ook aan plaatjes en tekeningen.
  • Het is belangrijk om steeds even met elkaar te overleggen zodat je weet welke informatie jullie als groep hebben gevonden. Ook als je even niet goed weet wat je moet doen, kun je iemand anders uit je groep vast even helpen. Zorg er in ieder geval voor dat je steeds wat te doen hebt.
  • Bij het maken van de poster is het nog steeds belangrijk dat jullie als groep een goede taakverdeling hebben.

Om naar de internetsites van de verschillende onderwerpen te gaan, moet je in het menu op infobronnen klikken.